Már 14 centis hó a a Fogarasi-havasokban


Péntek reggel 14 centiméteres volt a hótakaró a Fogarasi-havasokban, a 2.000 méter tengerszint fölötti magasságban fekvő Bâlea-tónál – közölték a Szeben megyei meteorológusok.

Adrian David, a Szeben megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője ugyanakkor leszögezte az AGERPRES hírügynökségnek, hogy síelni még nem lehet a térségben.

A hegyimentők kérik a turistákat, kerüljék a Fogarasi-havasok északi lejtőjét, ahol a hó vastagsága a 20 centimétert is eléri. A kirándulóknak azt javasolják, hogy téli lábbeliben és öltözékben induljanak útnak, és legyen náluk síszemüveg, síbotok, jégcsákány is.

A hegymászókat figyelmeztetik, hogy tanácsos még indulás előtt jelezniük a Salvamont országos diszpécserszolgálatának a tervezett útvonalat, és hogy telefonjaikra töltsék le a SALVAMONT alkalmazást. A hegyi baleseteket is az 112-es telefonszámon kell jelezni, tájékoztat az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény.

A Bâlea-tó jelenleg megközelíthető a Transzfogarasi útról, amelyet megtisztítottak már a hótól. A sofőröket azonban kérik, hogy téli autógumikkal induljanak útnak. A Bâlea-tó telekabinnal is megközelíthető, a Bâlea-vízesés felől.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk