Jogerős! Három év letöltendő börtönre ítélték Hargita megye volt alprefektusát


Befolyással való üzérkedés miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Constantin Strujan volt Hargita megyei alprefektust.

A Bukaresti Törvényszék októberben alapfokon három év felfüggesztett börtönbüntetés szabott ki Strujanra, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) azonban megfellebbezte az ítéletet, a fővárosi ítélőtábla pedig helyt adott az óvásnak, és letöltendő szabadságvesztésre módosította az ítéletet. Ugyanebben az ügyben a befolyás vásárlásával vádolt Iulian Zaharia üzletembert 80 nap közmunkára ítélték.

Bírósági források szerint a volt Hargita megyei alprefektust kedd este bekísérték a csíkszeredai börtönbe, ahol elkezdte büntetése letöltését.

Constantin Strujan ellen ez év tavaszán emelt vádat a DNA befolyással való üzérkedés miatt. A vádirat szerint 2010-ben az akkor alprefektusi tisztséget betöltő Strujan 20 ezer lejt kért és kapott Iulian Zaharia vállalkozótól. Az összeg fejében megígérte az üzletembernek, hogy közbenjár a Román Vízügyi Igazgatóság tisztségviselőinél annak érdekében, hogy mielőbb kifizessék azokat a számlákat, amelyeket az üzletembernek a megyében árvízvédelmi munkálatokat végzett cége állított ki.

Constantin Strujan 2005 és 2010 között prefektusi, 2010 és 2012 között pedig alprefektusi tisztséget töltött be Hargita megyében.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk