Katolikus gimnázium: a prefektus visszaküldte az iskolahálózatról szóló határozatot


Két pontjában is aggályosnak találta a Maros megyei prefektus a marosvásárhelyi iskolahálózatról szóló helyi tanácsi határozatot, és visszaküldte a képviselőtestületnek. Lucian Goga kormánybiztos arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az egyik kifogásolt pont a római katolikus gimnáziumra vonatkozik.

Úgy fogalmazott: több eljárásbéli hibát is talált az ügyben. Egyrészt, a rendkívüli ülés szervezésében nem tartották be az előírásokat, azaz nem telt el három nap az összehívás és a tanácskozás között. Másrészt az iskolahálózatról a polgármesteri hivatalnak kellett volna döntenie, majd kérnie ehhez a megyei tanfelügyelőség véleményézését, a helyi tanácsnak az így megerősített dokumentumtól kellett volna szavaznia, magyarázta a prefektus.

Hozzátette, a tanácsi határozatok véleményézésére hat hónap áll rendelkezésére, de a Városháza kérésére harminc napon belül állást foglaltak a kérdésben abban a reményben, hogy a helyi tanács következő ülésén korrigálni tudják a hibákat. A marosvásárhelyi városi képviselőtestület szóban forgó ülését december 10-én tartották, hét RMDSZ- és egy POL-képviselő indítványára.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk