Kijárás tilalom idején: online alkalmazásban is elérhető a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat formanyomtatványa


Online alkalmazást hoztak létre a hatóságok a kijárási tilalomra vonatkozó, 2020. március 24-ei, 3-as számú katonai rendelet betartásának elősegítésére. A képen látható nő mobiljáról mutatja meg az őt ellenőrző rendőrnek az úticélját ismertető, saját felelősségre kitöltött nyilatkozatát. Fotó: Gândul

Az alkalmazás használatával fölöslegessé válik a saját felelősségre kiállított dokumentum kinyomtatása, amelyet olyan esetben szükséges kitölteni, ha valakinek nap közben vagy éjszaka el kell hagynia a lakhelyét.

A saját felelősségére adott nyilatkozatot ki lehet tölteni és alá is lehet írni online. Majd amikor ezzel megvagyunk, a rendszer PDF-formátumban postázza a dokumentumot az általunk megadott email-címre. Ellenőrzés esetén ezt kell bemutatnunk mobilunkon vagy táblagépünkön.

A hatóságok szerint

„a rendszer nem tárolja az Ön személyes adatait, azok csak áthaladnak a szerveren, hogy az Ön dokumentumját kiállíthassuk”.

A kezdeményezésnek sikeresnek bizonyult: olyan sokan vették igénybe, hogy túlterheltség miatt kevéssel az elindítását követően leálltak az azt működtető szerverek. A hatóságok jelenleg is dolgoznak még a kapacitás bővítésén.

Az online alkalmazás ide kattintva érhető el.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk