Piknikezhetünk május 1-jén? A rendőrség válasza


Felelős viselkedésre szólított fel a belügyminiszter és az alárendeltségében működő rendőrség is tekintve, hogy pénteken május 1-je, munkaszüneti nap és mint ilyen, hagyományosan piknikező nap. A rendőrség pontosította, hogy mit ír elő ebben a vonatkozásban a hatályos katonai rendelet, a grillezés ügyében ugyanakkor a belügyminiszter is megszólalt.

A május 1-jei piknikezés nem szerepel a katonai rendeletekben mint kijárási indoklás – emlékeztet pénteki Facebook-bejegyzésében a rendőrség. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy maradjanak otthon.

‘A hagyományos május 1-jei piknikezés NEM SZEREPEL a katonai rendeletekben semmilyen kijárás okaként – arra kérünk mindenkit, hogy mindannyiunk érdekében maradjok otthon!’

– nyomatékosít üzenetében a rendőrség, amely közli azt is:

kint lesznek az utakon, ott lesznek a vonatokon, és ellenőrizni fogják, hogy ki, milyen indokkal, és hová utazik a hét végén.

Korábban a belügyminiszter is felelős viselkedésre szólított fel.

Május 1-jén tegyünk úgy, mint húsvétkor tettünk volt! – kérte. Hozzátette: “abból aratunk május 15-én, amiből ezen a hétvégén vetünk”.

“Ha azt akarjuk, hogy május 15-én NE LAZULJANAK a korlátozások, akkor kimehetünk grillezni a hétvégén, akár a büntetést is kockáztatva.

Ha azt akarjuk, hogy május 15-étől VÁLTOZZON a helyzet, akkor várunk még egy kicsit, és akkor 15-étől másképp gondolkodhatunk a nyári időszakról, a szabadságolásokról, a szabadba való kimenetelről” – fogalmazott Vela.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk