EURO 2020. Romániának jól jött az egy éves halasztás


Időben elkészülnek a beígért stadionok az Eb-re, minden rendben, jól haladunk – ha az illetékes román tisztségviselőt hallgatjuk, azt hinnők, hogy nem abban az országban élünk, ahol a határidők be nem tartása a megszokott. Pedig de! Ugyanis arról nem szól a triumfalista hírügynökségi jelentés, hogy éppen egy évvel később adják át az új sportlétesítményeket, mint tervezték – az ő privát szerencséjük, hogy a koronavírus-járvány miatt az Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztották.

Terv szerint épülnek a stadionok a labdarúgó Európa-bajnokságra – idézi az AGERPRES hírügynökség a közigazgatási, fejlesztési és közmunkálatokért felelős miniszter csütörtöki nyilatkozatát. Ion Ştefan szerint a Steaua stadion 80 százalékban elkészült, de jól halad a munka a Rapid és az Arcul de Triumf pályákon is.

Ezek mind a rendezvényt “kiszolgáló” létesítmények, amelyeken a Bukarestben meccsező válogatottak edzéseiket rendezhetik majd. Az Eb-mérkőzések helyszíne a Nemzeti Aréna lesz.

Ion Ştefan csütörtökön találkozott az UEFA EURO 2020 romániai projektmenedzserével, Florin Şarival, akit ismételten arról biztosított, hogy a munkálatok időben elkészülnek, és a jövőre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság romániai mérkőzéseire jó körülmények között kerül sor.

Az alábbi stadionokban csak kis valószínűséggel lehetne edzést tartani, ha a tervezett időben lenne az Eb:

A miniszter szerint a Steaua Stadionban 31.254 ülőhely lesz, a munkálatok 80%-a elkészült, a projekt költségvetése megközelítőleg 393 millió lej.
A 14.050 férőhelyes Rapid pálya 45%-ban épült meg, összesen 164 millió lejbe kerül.
Az Arcul de Triumf stadion 70%-ban van kész, a munkák értéke megközelítőleg 136 millió lej.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk