Távoktatás: minden iskolában, már ettől a héttől kezdve?


Távoktatásra térhetnek át rövidesen az ország valamennyi iskolájában a Covid-19 megbetegedések nagy száma miatt – a volt egészségügyi miniszter szerint. Vlad Voiculescu csaknem 100 százalékra biztos ebben.

A közösségi oldalán azt írta a korábbi tárcavezető, hogy a hatóságoknak szigorítaniuk kellett volna a járványvédelmi intézkedéseken, azonban ezeket alárendelték az azonnali politikai érdekeknek, és hagyták, hogy jelentős létszámmal közösségi rendezvényeket tartsanak. A koronát ezekre a Nemzeti Liberális Párt hétvégi kongresszusa tette fel, amelyen ötezren vettek részt, és a sajtóban megjelent felvételek alapján a részvevők többsége sem maszkot nem viselt, sem az ajánlott távolságtartási szabályra nem volt tekintettel.

A volt egészségügyi miniszter szerint ha nem odáznák el a teszteredmények kiértékelését és bevezetését a hivatalos statisztikákba, a 14 napra visszamenőleg számolt fertőzöttségi arány Bukarestben és környékén már kedden meghaladná a 6 ezreléket, miközben a kórházak megteltek.

„Vigyázzanak az egészségükre és a gyermekeikre, függetlenül attól, hogy a kormány felelőtlenül milyen intézkedéseket vezet be vagy éppen halaszt el újra!“

– írta Vlad Voiculescu a Facebookon.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk