Sokkoló baleset a segesvári Lidl-parkolóban


Egy autó kerekei alá került szombaton egy 45 éves nő, miután egy 71 éves sofőr elvesztette uralmát az autó felett.

A gépkocsivezető éppen hátramenetben indult ki a parkolóhelyéről, amikor mögötte elhaladt egy 45 éves nő. Az idős autós előbb megállt, aztán gázolt, kanyarodott, és két másik gépkocsinak ütközve állt meg. Ez alatt az idő alatt néhány méteren át magával vonszolta az autó alá került áldozatát.

A térfigyelő kamera által rögzített képsoron látható, hogyan ütközik az autó a gyalogossal, majd megáll. Néhány másodperc múlva ismét elindul, miután az áldozat az autó alá került, aztán nekiütközik két másik parkoló autónak.

A történteket látva többen az autóhoz rohantak, hogy kisegítsék a nőt a kerekek alól. Nem sikerült, ezért riasztották a hatóságokat.

A marosvásárhelyi vészhelyzeti felügyelet szóvivője szerint légpárnák segítségével menekítették ki az áldozatot az autó alól, majd átadták az orvosi személyzetnek. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az áldozat könnyű testi sérülést szenvedett, ennek ellenére kórházba szállították, hogy kivizsgálják az állapotát.

A 71 éves sofőr azt nyilatkozta a rendőrségnek, hogy megijedt, elvesztette az önuralmát, és ösztönösen reagált. Csak amikor kiszállt a kocsiból, akkor jött rá, hogy mit tett.

Az eset ismételten ráirányította a figyelmet az idős járművezetők alkalmasságát illető aggodalmakra. A közlekedési balesetek áldozatai egyesületének elnöke azt állítja, hogy 70 év felett mindenkinek rendszeres orvosi ellenőrzésnek kellene alávetnie magát, és ellenőriznie, hogy tud-e még autót vezetni.

A Segesváron történtek áldozatának szerencséje volt: kisebb fejsérülésekkel megúszta a balesetet.

A sofőr ellen büntetőjogi eljárást indítottak, gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk