Saját vállalkozást indít Sepsiszentgyörgy önkormányzata az utak karbantartására – munkahelyeket létesítenek


Saját vállalkozást indít Sepsiszentgyörgy önkormányzata. Az utak karbantartásával foglalkozó vállalkozás elindításával legkevesebb 30 új munkahelyet létesítenek, jelentette be csütörtökön Antal Árpád polgármester.

Antal szerint jelenleg a megyén kívüli cégek végzik a karbantartási munkálatokat a városban, ugyanis ezek nyerték meg a közbeszerzési eljárásokat, azonban a törvény megengedi, hogy a helyi önkormányzatok végezzék ezeket a munkálatokat, amennyiben erre szakosodott vállalkozás van a fennhatóságuk alatt.

“A város vezetőségével döntöttünk erről és hamarosan a helyi tanács elé terjesztünk egy határozattervezetet, ezáltal megalapítanánk egy vállalkozást, amely Sepsiszentgyörgy közutainak karbantartását végezhetné. Jelenleg ezeket a munkálatokat közbeszerzési eljárással hirdetjük meg (…) általában a megyén kívüli vállalkozások nyerik meg a liciteket, például a foltozást egy barcarozsnyói cég végzi, a festést egy ploieşti-i cég és azelőtt egy suceavai vállalkozás végezte, ez kellemetlen számunkra (…) Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozzuk saját vállalkozásunkat, 30-40 embert alkalmaznánk” – nyilatkozta Antal Árpád.

A hatóságok legkésőbb jövő tavasszal már saját vállalkozásuk révén szeretnék végezni a város közutainak karbantartási munkálatait.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk