Jelentősen lefogyott Kim Dzsong-un


Az észak-koreai vezetőről az év elején és végén készült felvételeket szemlélve szembetűnő a változás. Fotó: Digi24

Jelentősen lefogyott az észak-koreai vezető: Kim Dzsong-un soványabb, mint valaha, miután azt üzente országa lakóinak, hogy egyenek kevesebbet.

A 37 éves politikusról a kormányzó Munkáspártnak a jövő évi stratégiáját tervező ülésén készültek a felvételek, amelyeket a KCNA hírügynökség tett közzé. Meglepő fogyása miatt elindultak a találgatások, miszerint Kimnek egészségügyi problémái lehetnek. A dél-koreai titkosszolgálatok azonban egy októberi jelentésükben egészségesnek nevezték az észak-koreai vezetőt. A Nemzeti Hírszerző Szolgálat akkor úgy becsülte, hogy a kb. 1,70 méteres Kim súlya 140 kilogrammról mintegy 120 kilogrammra csökkent.

Kim elszigetelt rezsimje komoly gazdasági kihívásokkal néz szembe a nemzetközi szankciók, a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák, valamint a koronavírus-járvány okozta ellátási zavarok miatt, miközben az ország érdekes módon egyetlen pozitív esetet sem jelentett az Egészségügyi Világszervezetnek.

Kim Dzsong-unnak, akit éppen ma tíz éve neveztek ki a hadsereg legfőbb parancsnokának, miután apja, Kim Dzsongil tizenhárom nappal korábban meghalt, kormánya legrosszabb időszakát kell átvészelnie, amelyet a koronavírus-járvány által súlyosbított gazdasági nehézségek okoztak. Az élelmiszerválság fokozódott, és belső források szerint Kim állítólag azt mondta az embereknek, hogy a következő 3 évben kevesebbet kell enniük.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk