Kelemen Hunor kérése a határátkelések ügyében


Akadálymentesíthetik a napi határátkelésüket azoknak, akik a magyar-román határ mentén laknak, és a határ túloldalán dolgoznak. A többi között erről is tárgyalt pénteken, Kolozsváron az RMDSZ elnöke és a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar érdekvédelmi szervezet elnöke, Kelemen Hunor felhívta Szijjártó Péter figyelmét arra, hogy a határ menti övezetben vannak olyanok, akik életvitelszerűen, a munkájuk miatt napi szinten ingáznak Románia és Magyarország között. Az ő egzisztenciájukra való tekintettel arra kérte Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét, hogy ezeknek az embereknek a határátkelését akadálymentesítse a magyar állam.

Az RMDSZ elnöke hozzátette: a gazdaságélénkítő programról is tárgyaltak, amely kiváló eredményeket produkált az elmúlt években Erdélyben.

“Amennyiben a magyar költségvetés teherbíró képessége megengedi, folytatnák a programot a Partiumban az év második felében. Fontos ez a román gazdaság szempontjából is, hiszen tőke érkezik ide, itt fizetnek adót a pályázók. Az egymásra utaltság érződik minden nap, különösen a mostani krízishelyzetben. Az államok egymásra vannak utalva, ezért a szolidaritásnak, a segítőkészségnek kölcsönösnek kell lennie”

– fogalmazott Kelemen Hunor.

RMDSZ

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk