Megnyerte a székelyzászló-pert az erdőszentgyörgyi polgármester a Maros megyei prefektussal szemben


A Maros Megyei Törvényszék megsemmisítette a jegyzőkönyvet és eltörölte az 5.000 lejes pénzbírságot, értesítette lapunkat az erdőszentgyörgyi polgármester, Csibi Attila Zoltán ügyvédje, Menyhárt Gabriella Éva. Alább közzétesszük közleményét.

2015. január 21-én a Maros Megyei Prefektusi Hivatal megbüntette Csibi Attila Zoltánt – 5.000 lejes pénzbírságot rótt ki – mert megtagadta a magyar és a székely zászló eltávolítását a város főterén álló, egyházi tulajdonban lévő épületről. Itt működnek a helyi RMDSZ-irodák, a helyi szervezetet éppen a polgármester vezeti.

Csibi Attila Zoltán megtámadta a jegyzőkönyvet, első fokon az ügyet a Segesvári Bíróság tárgyalta. Szerintünk egyáltalán nem volt pártatlan és tárgyilagos a tárgyalás és a bírói érvelés, úgy ahogyan azt az Európai Emberi Jogi Egyezmény 6. cikke megkövetelné. A Segesvári Bíróság elutasította Csibi Attila Zoltán panaszát, és törvényesnek ítélte meg a Prefektusi Hivatal jegyzőkönyvét.

A Segesvári Bíróság határozatát megfellebbezte Csibi Attila Zoltán, és a Maros Megyei Törvényszék helyt adott a fellebbezésének, megsemmisítette a Prefektusi Hivatal jegyzőkönyvét, eltörölte az 5.000 lejes pénzbírságot. Az indoklást még nem ismerjük, a határozat végleges. Az ügyben másodfokon alulírott ügyvéd képviseltem Csibi Attila Zoltánt, alkotmányellenes kifogást is emeltünk az alkalmazandó törvény ellen, valamint semmisségi kifogást a jegyzőkönyv ellen. Az indoklást mint említettem még nem ismerjük.

A románok által lakott magyarországi településeken, mint például Bedő, Körösszegapáti és még sorolhatnám, a magyar és a román zászló egymás mellett lobog anélkül, hogy sértené az ott élő magyarokat és anélkül, hogy mindenféle etnikai zaklatásnak volnának kitéve az ott élő románok. Úgy gondolom, hogy ez a példa a követendő példa Románia számára is, erkölcsi, emberi és törvényes szempontból is. A harcot addig kell folytatni itt Erdélyben amíg az etnikai hadjárat befejeződik az erdélyi magyarok ellen és amíg tiszteletben nem fogják tartani nemzeti szimbólumainkat.

Üdvözlettel,
Menyhárt Gabriella Éva ügyvéd

Nagyvárad, 2016. október 5.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk