Cotidianul: A hírszerzés befolyása alá került a PSD


A Cotidianul szerint a titkosszolgálatok rátették kezüket a Szociáldemokrata Pártra, a legnagyobb ellenzéki pártot a háttérből maga Klaus Iohannis államfő irányíthatja. Éppen ezért nem meglepő, ami a bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatosan hétfőn történt – hogy kvórum hiányában nem szavaztak a kezdeményezésről.

A lap írása még azelőtt jelent meg, mielőtt a kezdeményezés sorsa eldőlt volna, azonban abban úgy fogalmaztak: teljesen mindegy, milyen eredmény születik, még ha szavaznak is róla és el is fogadják, annak úgy sem lesz semmiféle következménye, mert a kormány addig marad hivatalban, ameddig az államfő akarja. Ráadásul az alkotmánybíróság néhány napon belül állást foglal a kérdésben, hogy rendkívüli ülésszakban lehet-e vagy nem lehet bizalmatlansági indítványt előterjeszteni.

A Cotidianul szerint Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök csak formailag akart úgy tenni, mintha meg akarná buktatni a kormányt, valójában nem ez volt célja. Ha valóban ez lebegett volna a szeme előtt, akkor márciusban vagy áprilisban kezdeményezte volna nem csak a bizalmatlansági indítványt, amikor a vitatott közbeszerzési eljárások történtek, de egyúttal Klaus Iohannis felfüggesztését is napirendre kellett volna vétetniük, az államfő sorozatos alkotmánysértő döntései miatt.

Marcel Ciolacunak azonban semmi ilyesmi nem állt szándékában. Nem véletlen, hogy teljes jogkörű elnöki mandátumát egy olyan fantomkongresszuson nyerte el, amelynek rendezéséről pártja tagjainak zöme ma sem tud. És az sem véletlen, hogy Vasile Dîncu és Sorin Grindeanu visszakerült a PSD vezetésébe, mert a titkosszolgálatok így átvehették az irányítást az ellenzéki alakulatban, írta cikkében a Cotidianul.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk