Már megint: újra ellenfelet “cserélt” a Ferencváros és a Kolozsvári CFR


A ferencvárosi Myrto Uzuni (j) és Jesper Nyholm, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Djurgarden mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. augusztus 19-én. A Ferencváros 2-0-ra győzött. MTI/Szigetváry Zsolt

A Bajnokok Ligája második selejtezőköre után, amikor a magyar és a román bajnok egymás múlt évadbeli ellenfelével játszottak a továbbjutásért (a Fradi kiütötte a Celtic-et, a CFR azonban nem jutott túl a Dinamo Zágrábon) a harmadik körben is folytatódik a különös “játék”: az állva maradt Ferencváros a horvát bajnokkal került össze, míg a kolozsváriak az Üllői útiak első fordulóbeli riválisával, a svéd Djurgårdennel került össze.

Az azeri Qarabag vagy a norvég Molde lehet a Ferencváros ellenfele a labdarúgó BL főtáblájára jutásért, amennyiben a magyar bajnok túljut a Dinamo Zágráb csapatán. Ebben a szakaszban oda-visszavágós mérkőzéseket rendeznek, a zöld-fehérek idegenben kezdenének.

A Ferencváros korábbi ellenfelével találkozhat a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európa Liga harmadik selejtezőkörében. A svéd Djurgårdennek azonban ehhez még túl kell jutnia a második kvalifikációs fordulón, amelyben a gibraltári Europa az ellenfele. Egyetlen találkozót rendeznek majd, a kolozsváriak számára idegenben.

A Botoşani a Tottenhammal meccselhet, amennyiben nem botlik az észak-macedón Shkendija elleni selejtezőn. A keddi sorsoláson kiderült, hogy ha továbbjut, akkor a következő körben a bolgár Lokomotiv Plovdiv és az angol Tottenham mérkőzés győztesével mérheti össze erejét. A Botoşani hazai pályán fogadhatná a José Mourinho edzette Premier Ligás ellenfelet.

A román csapatok közül a FCSB a legesélyesebb a továbbjutásra. Ha kiüti a Topolyát a második körben, a litván Trakai Riteria és a cseh Slovan Liberec párharc győztesével találkozhat.

A magyar csapatok továbbjutása esetén a Fehérvár svájci vagy francia ellenféllel, míg a Honvéd horvát együttessel mérkőzhet meg a playoffba kerülésért: Hibernians FC (máltai)/MOL FEHÉRVÁR FC – Servette FC (svájci)/Stade de Reims (francia), BUDAPEST HONVÉD/Malmö (svéd) – NK Lokomotiva Zágráb (horvát).

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk