Beszakadt egy híd, a Marosba zuhant egy teherautó


Fotó: Székelyhon


Beszakadt hétfőn egy aszfaltot szállító teherautó alatt a székelyföldi Gyergyóújfalu alszegi Maros-hídja. A jármű a Gyergyóújfaluban még csak patak méretű Marosba zuhant, a sofőrnek nem esett bántódása.

A 16 tonnás önsúlyú, 14 tonna aszfalttal terhelt gépkocsi épp a hídra vezető alszegi út aszfaltozásához szállította az alapanyagot, és háttal tolatott a fém szerkezetű, fa járófelületű hídra, mely nem bírta el a súlyt. A gépkocsi rakománya a folyóba zuhant, a vezetőfülke fennakadt a hídpilléren. Az aszfaltozó székelyudvarhelyi cég munkavezetője a baleset miatt a közlekedési rendőrséget okolta, mely semmilyen súlykorlátozást nem jelölt a híd két oldalán.

“Ha mi valahol az utakon dolgozunk, és véletlenül nem tesszük ki a figyelmeztető táblákat, megbüntetnek. Itt, ezen a hídon semmilyen figyelmeztetés nem volt, ami jelezte volna, hogy milyen járművek átkelésére alkalmas” – fogalmazott a munkavezető. Hozzátette, az aszfaltozó cég minden bizonnyal feljelentést tesz a rendőrség ellen. A Maros völgyében fekvő Gyergyóújfalu lakói a településen levő másik hídon juthatnak át a folyó túloldalára.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk