Élőben közvetítette a 9 halálos áldozatot követelő balesetet a Maros megyei kisbusz sofőrje az egyik közösségi portálon


Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Élőben közvetítette az egyik közösségi portálon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje – közölték romániai hírforrások.

Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán, és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.

Ütközésben összetört kisbusz (j) Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval (b) ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán


A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk