Maros megyei kisbusz balesete Ceglédbercelnél – 9 halott!


A Digi 24 hírtelevízió közlése szerint hét román állampolgár életét vesztette egy Ceglédbercelnél kedden délután történt mikrobusz-balesetben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később kilenc halottról tett említést.

A hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. Ő úgy tudja, hogy a szerencsétlenség következtében kilencen vesztették életüket. A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.

MTI, fotó: police.hu

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk