Epilógusához érkezett a fegyveres bankrablás


Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a múlt heti besztercei fegyveres bankrablás gyanúsítottját, több mint 4 órán át tartó kihallgatás után.

A kedden elfogott férfit minősített rablással, a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok megszegésével, jogtalan fegyverhasználattal és nem utolsó sorban minősített gyilkossági kísérlettel vádolják, miután rálőtt az őt megtaláló rendőrökre, és egyiküket megsebesítette.

Július 5-én fegyveres bankrablás történt Beszterce egyik pénzintézetében, ahová egy férfi behatolt, s miután fegyverrel fenyegetett meg egy pénztáros nőt, a legfőbb ügyészség szerint 9282 lejjel és 2225 euróval távozott. A férfit egy héten át keresték, kedden délután pedig elfogták Besztercén, a Váralja környékén, ahol a vádhatóság értesülései szerint lakást bérelt. Dorin Sima lőfegyvert használt, és el is találta Paul Andreicát, a Beszterce-Naszód megyei rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának vezetőjét. Megsebesült ugyanakkor a gyanúsított is.

A két férfi kórházba került, a rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának vezetőjét egy SMURD-helikopter a marosvásárhelyi ortopédiai klinikára szállította.

Dorin Sima besztercei, nemrég helyezték feltételes szabadlábra, miután börtönben ült azt követően, hogy bűntársával együtt, 2003 nyarán kirabolt egy szatmárnémeti taxisofőrt.

Szabadság

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk