Házfalnak ütközött egy iskolabusz – legalább 37 gyerek megsérült


Nem mindennapi a baleset: legalább 37 gyerek megsérült, hatan közülük súlyosan – egyesek életveszélyesen –, amikor egy iskolabusz frontálisan egy házfalnak ütközött. A zsúfolásig megtelt jármű kedd reggel több autónak ütközött, majd egy elektromos szaküzlet házfalának hajtott. A buszon kilenc és tizenöt év közötti gyerekek utaztak. A súlyos sérültek a rendőrség adatai szerint a jármű elején ültek.

A szerencsétlenség a németországi Eberbach városában történt, kedden – közölte a helyi rendőrség. A baleset helyszínéről közölt felvételek egy komolyan megrongálódott buszt mutattak, amelynek eleje az ütközés következtében deformálódott.

Christoph Kunkel, a rendvédelmi szervek szóvivője szerint a balesetben két felnőtt is súlyosan megsérült, így az iskolabusz 55 éves sofőrje is. Hozzátette: további öt felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett a szerencsétlenségben.

A sérülteket mentőhelikoptereken szállították a környező kórházakba. A mentőszolgálatok több mint 150 tagját mozgósították a helyszínre. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen okból csúszott ki a kanyarból az iskolabusz.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk