Kábítószer hatása alatt vezette a taxit és elsodorta a rendőrt


Befejeződött a nyomozás az ellen a férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt, autóval elsodorta a közlekedési hatóság ellenőrét Zamárdiban.

A közlekedési hatóság munkatársa tavaly július 8-án ellenőrzés alá kívánt vonni egy taxit. A sofőr azonban a felszólításnak nem tett eleget, beszállt a gépkocsijába, és elindult. Az ellenőr ekkor a férfit megpróbálta feltartóztatni, aki ennek ellenére továbbhajtott és autójával elsodorta őt. A történtek következtében a rendőr könnyebben megsérült.

A helyszínre érkező rendőrök a 26 éves budapesti lakost a közelben elfogták és előállították a Siófoki Rendőkapitányságra. Az egyenruhások a ruházatátvizsgálás során kábítószergyanús anyagot találtak nála, valamint a vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt is pozitív eredményt jelzett.

A nyomozók R. Pétert hivatalos személy elleni erőszak bűntett, közúti veszélyeztetés bűntett, könnyű testi sértés vétség és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozó hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

police.hu

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk