Az aranylabdás Modric a Real játékosaként búcsúzna


Az aranylabdás Luka Modric a Real Madrid futballistájaként szeretné befejezni játékoskarrierjét – írta a La Gazzetta dello Sport.

A spanyol királyi gárda világbajnoki ezüstérmes horvát játékmestere az olasz lapnak azt nyilatkozta, hogy meggyőződése szerint még két évig tud magas szinten teljesíteni.

“Aztán itt fejezném be a pályafutásomat, de hogy ez így lesz-e, az a klubtól is függ” – mondta a 34 esztendős középpályás, aki a Tottenham Hotspurtől 2012-ben szerződött át a Realba. Élő kontraktusa 2021 nyaráig szól a fővárosi együttesnél, amellyel az elmúlt években minden jelentős trófeát begyűjtött: bajnokságot, kupát, spanyol és európai szuperkupát, továbbá négy-négy alkalommal klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert.

A legsikeresebb éve 2018 volt,

amikor is a horvát nemzeti együttessel ezüstérmes lett az oroszországi vb-n, ő maga pedig kiérdemelte a kontinens legjobb labdarúgóját megillető Aranylabdát. A válogatottban eddig 127-szer jutott szóhoz, s 16 gólt szerzett.

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztett, majd az elmúlt hétvégén újraindult spanyol bajnokságban Modric 23 alkalommal szerepelt a blancóknál, s háromszor volt eredményes.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk