Harminckétezer euró a villanyfényért Sepsiszentgyörgyön


Képünk illusztráció


A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK futballcsapat néhány nap alatt 32.000 eurót szeretne összegyűjteni azért, hogy reflektorfényben játszhassa az USK Craiova elleni kupameccsét.

Az akcióra azért kerül sor, mert az október 25-i mérkőzést főműsoridőben, 20.45-kor akarja élőben közvetíteni a közvetítési jogokat birtokló Digi TV, viszont a helyi stadionnak nincs megfelelő felszerelése – nyilatkozta szerdán az AGERPRES hírügynökségnek Diószegi László klubtulajdonos.

‘Két lehetőségünk van: vagy támogatnak és bérelünk világítást, vagy Brassóban játszunk. Kértünk árajánlatot egy olasz cégtől: 32.000 euróért vállalják, áfa nélkül. Ennyi pénzünk nekünk nincs, de azt gondolom, hogy a sepsiszentgyörgyi közönség megérdemelné, hogy egy ilyen meccset hazai pályán játsszunk, és nem Brassóba, ezért kértünk segítséget’ – nyilatkozta Diószegi László.

A tulajdonos szerint az élvonal második helyén álló Craiova rendkívül erős csapat. A Sepsi OSK a Brassói FC elleni győzelmével (5-1) jutott a Románia-kupa tizenhatoddöntőjébe.

Az OSK Facebook-oldalán is kéri a szurkolók támogatását, mert, mint fogalmaznak, a drukkerek megérdemlik, hogy egy ‘ilyen kaliberű’ ellenfél ellen játszani lássák kedvenceiket.

A 2011-ben alapított Sepsi OSK idén jutott be a 2. ligába, ahol 10 forduló után a táblázat 7. helyén áll.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk