Íme, hogyan nyilatkozott Nagy László az olimpiai bajnok elleni, nagyszerű vb-sikerről


Szemtől szemben a magyar és a dán csapat kiválósága, Nagy László és Mikkel Hansen


Nagy László csapatkapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott nem csak az ő visszatérése miatt győzte le 27-25-re az olimpiai bajnok Dánia csapatát a franciaországi világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében Albertville-ben.

“Ha túlságosan nagy lett volna a kockázat, azt nyilvánvalóan mérlegeltük volna, de a szívem visszahúzott a pályára. Ezúttal sem egy fecske csinálta a nyarat” – mondta Nagy László, akinek ez csupán a második mérkőzése volt a tornán, ugyanis múlt pénteken, az első csoportmeccs első félidejének közepén megsérült a bokája, később a keretből is kikerült és csak vasárnap (ma) délelőtt cserélték vissza.

A csapatkapitány úgy fogalmazott, nem vették figyelembe, hogy az olimpiai bajnokkal játszanak, ezért nem nyomasztotta őket a tét. “Nagyon szervezetten védekeztünk, és olyan csapatmunkát nyújtottunk, amire nem találok szavakat” – mondta.

Hozzátette, szerettek volna legalább egy meglepetést szerezni, de azt a csoportkörre tervezték. “Természetesen örülünk a sikernek és még nagyobb önbizalommal várjuk a következő mérkőzést, de ezzel a győzelemmel nem szabad sokáig foglalkoznunk. Támadásban és védekezésben is rendkívül fegyelmezettek voltunk, a norvégok ellen legalább ilyen szintet kell nyújtanunk, hogy legyen esélyünk” – mondta Nagy, aki 29 percet töltött a pályán és egy gólt lőtt a dánoknak.

Balogh Zsolt a lefújás után kijelentette, alig tudja felfogni, hogy megverték az olimpiai bajnokot. “Fantasztikus győzelmet arattunk. Ezért szép a sport, hiszen két nappal ezelőtt még hiányoltunk négy pontot, amit a csoportkörben megszerezhettünk volna, de összekaptuk magunkat, amiért az egész csapatnak jár a gratuláció” – vélekedett.

A MOL-Pick Szeged jobbátlövője elárulta, tudták, hogy olyan ellenféllel találkoznak, amelyik egy másodperc alatt megbünteti a hibáikat. “Voltak rontásaink, de ezzel most szerintem senki nem foglalkozik. Ilyen játékkal és hozzáállással most már bármeddig eljuthatunk” – tette hozzá Balogh, aki 24 és fél perc játék alatt öt lövésből négyet gólra váltott.

“Nagyon akartunk, igazán együtt voltunk és jól védekeztünk. Bizonyítottuk, hogy a magyar kézilabda jobb annál, amint amit eddig mutattunk” – fogalmazott Jamali Iman, aki hat kísérletből négyszer volt eredményes 29 perc alatt.

Juhász Ádám elmondta, a játékosok arról beszéltek maguk között, az nem lehet, hogy ennyit készültek, és csak két Európán kívüli csapatot győznek le a világbajnokságon. “Végig élveztem a játékot. Visszatért a csapatkapitányunk és fegyelmezetten kézilabdáztunk, ennek köszönhető a sikerünk” – nyilatkozta a Tatabánya szélsője, aki ezúttal is nagyon sokat, 28 és fél percet játszott, ezalatt hat lövésből négy gólt szerzett.

“Hittünk benne, hogy legyőzhetjük a szinte teljes csapattal felálló olimpiai aranyérmest. Sikerült meglepetést szereznünk, hiszen nem mi voltunk a favoritok, igaz, a negyeddöntőben sem mi leszünk, de hasonló mentalitással megyünk tovább” – mondta boldogan Lékai Máté, aki hat találattal vette ki részét a sikerből.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk