Kína visszalépett a női kézilabda-világbajnokságról


Visszalépett a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságról a kínai válogatott, miután a csapatban koronavírus-fertőzöttet találtak – idézte a nemzetközi szövetséget (IHF) az EFE hírügynökség.

„Miután a Kínai Népköztársaság delegációjának egyik tagja pozitív Covid-19-tesztet produkált a spanyolországi világbajnokságon, a Kínai Kézilabda Szövetség tájékoztatta a nemzetközi föderációt, hogy visszalép a versenyből”

– áll az IHF közleményében.

A kínai járványmegelőzési és -ellenőrzési szabályok megkövetelik a csapattól, hogy

„azonnal különítsék el magukat, így lépjenek vissza a bajnokságból, mert aki megfertőzödött, csak gyógyulás után térhet haza, ezért további hat hétig a környezetétől elszigetelten kell eltöltenie Spanyolországban“.

A kínai válogatott többi tagja 14 napos karanténra kényszerül Spanyolországban, „mielőtt visszatérhetnek hazájába“ – tette hozzá az IHF.

A világbajnokságon az IHF meghívására induló kínai csapat a H-csoportban lejátszott összes mérkőzését elvesztette, ezzel az utolsó helyet foglalta el a kvartett rangsorában.

A kínai kézilabdázók így az alsóházi Elnök Kupában folytatták szereplésüket, ahol két meccset kellene még játszaniuk, miután szerdán 30-24-re kikaptak Paraguaytól.

A nemzetközi szövetség döntése alapján a kínai csapat a hátramaradt két mérkőzést egyaránt 10-0-s eredménnyel elveszíti Tunézia és Szlovákia válogatottjával szemben – tájékoztat az Agerpres.

  • Fotó: IHF
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk