Könnyedén elintézte a Botoşani-t a CFR


Tíz perc alatt elintézte a Kolozsvári CFR az FC Botoşani-t a labdarúgó 1. liga felsőházi rájátszásának 4. fordulójában szombaton este. A bajnoki és éllovas még az első negyedórában megszerezte a győzelmet jelentő gólokat.

Némi aggodalommal készült az erdélyi alakulat a moldvai összecsapásra, hiszen FCSB elleni rangadó kulcsemberei, Arlauskis és Susic is megsérült. Azonban az ellenfelük nem volt ráhangolódva a találkozóra, az FC Botoşani játéka az előző fordulóhoz hasonlóan letargikus maradt. A CFR edzője, Dan Petrescu így fölöslegesen stresszelte tanítványait. Omrani már a 2. percben büntetőt harcolt ki, amelyet Deac magabiztosan értékesített. Tíz perccel később pedig ugyancsak a kolozsváriak válogatott játékosa szerzett gólt a büntetőterület széléről megítélt szabadrúgásból. Deac így 50-re kerekítette az első osztályban szerzett góljai számát.

Az FC Botoşani csak ritkán jutott el a kolozsvári kapuig, és ha sikerült is, a fiatal Hindrich Ottó eszén akkor sem tudott túljárni.

A CFR ügyesen gazdálkodott az erőforrásaival, és könnyedén nyerte meg a találkozót.


Labdarúgó 1. liga, felsőházi rájátszás, 4. forduló: FC Botoşani – Kolozsvári CFR 0-2 (0-2)
Botoşani, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Cătălin Popa.
Gólszerző: Deac (3 – büntetőből, 12.).
Sárga lap: Ashkovski (7.), Ţigănaşu (90.)
FC Botoşani: Hankic – Haruţ (81. Mendoza), Chindriş, şeroni (80. Baxevanos), Ţigănaşu – Papa, Carlone (80. Cîmpanu), Florescu – Ofosu (70. Fili), Dugandzic, Ashkovski (58. Keyta).
Kolozsvári CFR: Hindrich – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (69. Păun), Bordeianu, Djokovic (85. Hoban) – Deac, Omrani (61. Rondon), Chipciu (85. Costache).

NÉPÚJSÁG

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk