Megszűnik az ASA: még 5 meccs, és vége – sport.ro


Egyre biztosabb, hogy kimondják az ASA klub csődjét, így a marosvásárhelyi csapat nélkül folytatódik jövőre az 1. ligás labdarúgó-bajnokság. A sport.ro értesülése szerint már csak öt meccsen láthatjuk a csapatot, mert semmi esély a menekülésre.

Az élvonalbeli bajnokságot közvetítő DigiSport TV honlapján emlékeztet, hogy december 9-én születik döntés az ügyben, és amennyiben az ítéletben kimondják a csődöt, a Hivatásos Labdarúgóligának ki kell zárnia az ASA-t, amint a Bukaresti Rapiddal is tette volt, a nyáron.

A DigiSport szerint a klub amellett, hogy fizetésképtelen, nem is járt el tisztességesen a játékosaival szemben. Példaként említik a George Țucudean esetét, aki azért, hogy biztos legyen, hogy kap valamennyi pénzt a marosvásárhelyiektől, beleegyezett, hogy 50 ezer eurós elmaradt fizetése fejében 35 ezer eurót akkor inkasszáljon, amikor megkapják a televíziós közvetítési jogdíjat. Csakhogy a klub beleegyezett a csődbiztos javaslatával, hogy egyoldalúan mondják fel ezt a megállapodást. Țucudean azonban törvényszékhez fordult, amely végleges ítéletben kimondta, hogy jogosult a 35 ezer euróra.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk