Zsinórban a második Maros KK-győzelem


Fotó: Tóth Csaba @ bcmures.com


Magabiztosan nyert a Maros KK vasárnap délután a Galaci Phoenix ellen a férfi kosárlabda Nemzeti Liga 13. fordulójában rendezett mérkőzésen. Az eredmény 94:77 (20-17, 37-28, 63-56). Az alapszakasz visszavágójában a marosvásárhelyieknek ez volt zsinórban a második győzelmük, miután egy hete Nagyváradon is sikerült diadalmaskodniuk.

Bár a vendégek jobban kezdtek, és szünet után is beleerősítettek, kissé maguk mögé utasítva házigazdájukat, döntő előnyt egyik alkalommal sem tudtak kiharcolni. A Tigrisek mindkét alkalommal vissza tudtak kapaszkodni, és tetszetős, harcos játékkal megnyerték a meccset. Soraikban ott volt Mohammed, viszont kisebb egészségügyi gond miatt hiányzott Kalve, ami megkönnyítette a szakvezetés dolgát azt illetően, hogy kit hagyjanak ki a mérkőzésre nevezett keretből – Gajovic érkezésével ugyanis most már eggyel több az idegenlégiós, mint amennyit egy-egy bajnoki mérkőzésen használni lehet.

Pontszerzők:

  • Maros KK: Martinic 21, Lázár 17, Gajovic 15, Mohammed 13, Djapa 12, Sánta 6, Barham 6, Borșa 4. Játszott még: Daniel Popescu, Dragoș Andrei.
  • Phoenix: Pesic 21, Bojovic 21, Guțoaia 12, Scott 8, Vlaicu 7, Waters 6, Gregory 2. Játszott még: Petica Andrei, Pârlog.
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk