További egy évadot profiskodhat az 53 éves futballista


Szerződést hosszabbított klubjával a világ legidősebb hivatásos labdarúgója. Kazuyoshi Miura 53 éves, február 26-án tölti az 54-et, egy nappal a bajnokság rajtja előtt.

A japán első ligás Yokohama FC futballistája további egy évre írt alá. A King Kazuként ismert játékos valóságos legenda Japánban, hiszen már 1993-ban is futballozott, amikor létrejött a mai profi bajnokság, a J League. Az ország legidősebb gólszerzője, 2017-ben, 50 éves és 14 napos korában talált be a másodosztályú Thespakusatsu Gunma hálójába.

Pályafutását a brazil Santosban kezdte, 1986-ban, majd játszott a Palmeirasban is. 1993-ban és 1994-ben japán bajnok volt a Verdy Kawasakival, majd Olaszországban, a Genoánál, illetve Horvátországban és Ausztráliában profiskodott. 1992-ben Ázsia-kupa győztes volt hazája válogatottjával, világbajnokságon azonban nem szerepelt, mert hat évvel később, amikor megtehette volna, kihagyták a keretből, bár a selejtezőben 14 gólt szerzett. A válogatottban 89-szer kapott lehetőséget, és 55-ször volt eredményes.

Az elmúlt bajnoki idényben négy meccsen léphetett pályára, idén a 36. profi évadját kezdheti el.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk