Befutott egy videó Harrison Ford hajmeresztő landolásáról


Nyilvánosságra került egy videó, amelyen jól látszik, ahogy Harrison Ford tévedésből rossz helyen landol kisgépével, és közben veszélyesen közel kerül egy indulni készülő utasszállítóhoz egy dél-kaliforniai repülőtéren.

A 45 másodperces, néma videón jól kivehető, hogy a 74 éves filmsztár veszélyes hibát követ el landolás közben a John Wayne Repülőtéren.

A felvételen az American Airlines Boeing 737-es gépe kezd lassan kigurulni. Ekkor Ford sárga, egymotoros Aviat Husky repülője hirtelen berepül a képmezőbe a jobb oldalról, és alacsonyan száll el a nagy gép fölött, mielőtt egy gurulópályán földet érne. Fordnak egy kifutón kellett volna landolnia, amely párhuzamos volt a gurulópályával.

“Ennek az utasszállítónak itt kellene lennie alattam?” – hallható a filmsztár kérdése a repülésirányító toronyhoz egy korábban közzétett hangfelvételen.

A videón később a jelenet hátulról is látható, ennél a felvételnél azonban csak nehezen kivehető az a pillanat, amikor Ford gépe elrepül az utasszállító fölött.

Még nem derült ki, hogy a kitűnő pilóta hírében álló Ford miért hibázott a leszállásnál, sajtószóvivője sem kommentálta a történteket. A Szövetségi Repülési Hatóság vizsgálatot indított az ügyben.
Az American Airlines 1456-os számú járata 110 utassal és hattagú személyzettel a fedélzetén az incidens után pár perccel biztonságosan felszállt Dallas felé.

Ford a régi repülők szerelmeseként számos kisgéppel rendelkezik, és hosszú ideje maga vezeti repülőit. 2015-ben egy második világháborús kisgéppel szenvedett balesetet, amikor egy Los Angeles-i golfpályán kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert leállt a gép motorja.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk