A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumot támogató megmozdulást tervez hétvégére az RMDSZ


Hétvégén szimpatizáló megmozdulásra kerül sor a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum mellett, jelentette be Markó Béla szenátor az RMDSZ marosvásárhelyi kampányindító rendezvényén.

A szövetség volt elnöke szerint az akcióra szombaton, este 7 órától kerülhet sor, a helyszínről a napokban döntenek.

Markó beszédében úgy fogalmazott, hogy egy magyar iskolának nincs működési engedélye, és a székely zászlónak sincs engedélye a lobogásra több bírósági határozat szerint. ‘Úgy tűnik, a magyar zászló három színének: a pirosnak, a fehérnek és a zöldnek sincs engedélye egymás mellett lenni’, mondta Markó.

‘Számos székely településen a prefektúra szemében a ‘magyar’ szónak nincs létezési engedélye’ – fogalmazott a volt szövetségi elnök, megemlítve, hogy továbbra sem adta meg a város vezetése az engedélyt egy Sütő András-szobor emelésére, mint ahogy egyes magyar utcanevekre sem.

A képviselő- és szenátorjelöltek bemutatása után az RMDSZ vezetői és szimpatizánsai, élükön Kelemen Hunor elnökkel és Markó Béla szenátorral a római katolikus templomba mentek, ahol a teológiai líceumért celebrált misén vettek részt.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk