A szülők nyomták le a tanfelügyelőség torkán a marosvásárhelyi római katolikus iskola beiskolázási tervét – a 2. félidő még hátravan!


A Civilek a Katolikus Iskoláért közleménye

Székely Szilárd, a Római Katolikus Iskola tanára, utolsó percben ugyan, de elkészítette végül tegnap délután a gyerekeink iskolájának beiskolázási tervezetét.

Csoportunk egyik tagja elkísérte Székely Szilárdot a Maros Megyei Tanfelügyelőségre, ahol Rodica Rânja, a beiskolázási tervezetekért felelős munkatárs, nem akarta átvenni a beiskolázási tervezetet mert nem volt lepecsételve.

A szülői csoport jelen levő tagja egy panaszlevelet fogalmazott meg, amelyben sérelmezte az átvétel megtagadását. Végül több órás huzavona után és a szülői nyomás hatására, Rodica Rânja elfogadta a Katolikus Iskola beiskolázási tervezetét.

A szülők nyomása nélkül a beiskolázási tervezet nem került volna elfogadásra.

A sajtóban megjelent információkkal ellentétben, a mai nap, kötelező módon le kellett adni a beiskolázási tervezetet és a határidő – január 11- betartására hívja fel a figyelmet a Tanfelügyelőség csatolt, 1344 számú átiratának a második oldalán, a pirossal kiemelt részek.

A játszma sajnos még nincs lejátszva.

Holnap (2017.01.12) a Tanfelügyelőség Vezetőségi Tanácsa meg kell szavazza a marosvásárhelyi iskolahálozat beiskolázási tervét.

Mi szülők több beadványt tervezünk beadni, amelyben azt fogjuk kérvényezni, hogy a Katolikus Iskola beiskolázási tervezetét fogadják el.

Amennyiben a Tanfelügyelőség Vezetőségi Tanácsa csütörtökön délelőtt nem szavazza meg a Katolikus Iskola beiskolázási tervezetét, akkor bizony az iskolában további gondok várhatók és az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének Területi Állandó Tanácsa által kiadott közleménnyel ellentétben, gyerekeinek iskolája bármikor megszűnhet és elveszítheti önálló jogi személyiségét.

Hála a szülői jelenlétnek, a mai napon sikerült egy majdnem kudarcra ítélt helyzetet megoldani és sikerült kivitelezni a beiskolázási tervezet beiktatását.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk