Áradások a heves esőzések miatt


A hegyekből lezúduló víz utakat és háztartásokat öntött el, hidakat rongált meg és földcsuszamlást is okozott – összegezte hétfői jelentésében az országos katasztrófavédelmi felügyelőség.

Az ország területének mintegy negyedén, 11 megyében több mint 30 helyszínre riasztották a tűzoltókat: 17 házból, tucatnyi pincéből, és udvarról szivattyúzták ki a vizet, ugyanakkor sok helyütt az útra döntött fákat, villanypóznákat kellett eltávolítaniuk. A viharos idő több épületet és gépkocsit megrongált.

A legsúlyosabb károkat a Prahova megyei Sinaián okozta egy megáradt patak, ahol földcsuszamlás miatt három, veszélybe került házat kellett kilakoltatni.

Vrancea megyében kétszáz lakosú falut vágott el a külvilágtól a megáradt patak, amely elsodorta a településre vezető egyetlen hidat is.

Bodza megyében a – Moldva és Háromszék között összeköttetést teremtő – 10-es főúton néhány órára teljesen, a 702B jelzésű megyei úton részlegesen leállt a forgalom az útra hullott kövek és az útburkolatot elárasztó víz és hordalék miatt.

“Fontos leszögezni, hogy az ítéletidő nem követelt emberéleteket”

– zárta közleményét a katasztrófavédelmi főfelügyelőség.

  • MTI | Fotó: Observator News
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk