Autópálya. Újabb szakasz megépítésére szerződtek


Aláírták a szerződést az észak-erdélyi autópálya Magyarnádas és Magyarzsombor közötti 31 kilométeres szakaszának tervezésére és megépítésére.

A megállapodást Orban Ludovic miniszterelnök jelenlétében parafálták kedden, Kolozsváron.

A munkát a Spedition UMB kft., a Tehnostrade kft. és az Electromontaj rt. román cégek konzorciuma végezheti 1,39 milliárd lejért. A cégcsoportnak egy év alatt kell elkészítenie a terveket, két év alatt kell megépítenie a pályát és öt éves garanciát kell vállalnia a munkájáért.

A miniszterelnök kijelentette: hamarosan autópályán és mindössze másfél óra alatt lehet megtenni az utat Kolozsvártól a nemrég átadott Bors II – Nagykereki határátkelőhelyig.

Lucian Bode közlekedési miniszter felidézte, hogy idén mintegy 25 kilométert adtak át az A3-as autópályából, emellett pedig 110 kilométer megépítésére kötötték meg a szerződéseket. A hiányzó 67 kilométer ugyanakkor pályáztatás alatt van. A Szilágynagyfalu (Nusfalau) – Vaskapu (Poarta Salajului), valamint a Bisztraterebes (Chiribis) – Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) szakaszokra novemberig kell benyújtani a pályázatot.

Úgy vélte, a következő liberális kormányzás éveiben a projekt teljesen megvalósul, és 274 kilométeres autópálya vezet majd a magyar-román államhatártól Marosvásárhelyig.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk