Beiktatták hivatalába Marosvásárhely új polgármesterét, Soós Zoltánt


A megyeszékhely új vezetője és a magyar képviselőtestületi tagok magyarul is letették az esküt.

Beiktatták hivatalába hétfőn délben Marosvásárhely új polgármesterét, Soós Zoltánt. A megyeszékhely új vezetője és a magyar képviselőtestületi tagok magyarul is letették az esküt.

A beiktatását követően felszólalva Soós Zoltán elsőként a járványhelyzetre utalt. Kijelentette: nehéz időket élünk, egy soha nem látott járvánnyal birkózik a világ, a városunk.

“Nehéz hetek és hónapok előtt állunk. Olyan dilemmákkal szembesülünk, amelyek a való világban aggasztóak, ijesztőek. Érezzük a döntések súlyát. A túlzott szigor életeket menthet, de nagy terhet helyeznek ránk. Felelős szülőként ugyanezekkel a dilemmákkal szembesülünk. A legnagyobb hatást nem a politikusok, hanem mi magunk érhetjük el, ha odafigyelünk a magatartásunkra. Ezért elsősorban apaként mondom, hogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra” – mondta.

Polgármesteri feladatait összegezve arról beszélt: a mai napon új lapot nyitnak a város történetében.

“Rajtunk múlik, hogy egy rövid széljegyzet lesz-e vagy egy egész fejezet. A fejlődés pályájára kell helyeznünk Marosvásárhelyt, erre kaptunk felhatalmazást. Különböző jelöltekre szavazva a város 80 százaléka a változásra szavazott. Sokan akartak változást, de féltek magyar emberre szavazni. Nekik is mondom: a város nem a magyarok kezére került, hanem a marosvásárhelyiekébe. Én minden marosvásárhelyi polgármestere leszek. Meg kell állítani, ami az elmúlt 20 évben folyt. Marosvásárhely lemaradt az erdélyi városokkal folyó versenyben, pedig akár éllovas is lehetne. Legyen Marosvásárhely élhető és fejlett város” – mondta még Soós Zoltán.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk