Koronavírus-teszt: nagy változás lesz Maros megyében


Hamarosan két olyan gépet is működésbe helyeznek Maros megyében, amellyel el lehet végezni a koronavírus-teszteket – naponta több mint ezret.

Már a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem tulajdonában van egy olyan gép, amely alkalmas a koronavírus-tesztek elvégzésére, és amely számára Maros megyei klinikai kórház már megrendelte a szükséges teszteket. Emellett a Maros megyei klinikai kórház is vásárol egy berendezést, amely jövő héten érkezik meg. A két géppel napi több mint 1000 tesztet lehet majd elvégezni – tájékoztatott a Maros megyei tanács sajtóirodája.

A megyei kórhtáz egyidejűleg bővíti az intenzív osztály felszerelését a koronavírusos betegek ellátása érdekében. A Maros megyei tanács keddi, rendkívüli ülésén 2,7 millió lejt utalt a Maros megyei klinikai kórház számára a következő időszakban szükséges felszerelések és eszközök beszerzésére. Elsősorban az intenzív osztály felszereltségét javítják, így többek között lélegeztető gépeket, intenzív ágyakat és életfunkció-monitorokat vásárol a megyei kórház.

A megyei önkormányzat múlt héten létrehozott egy 100.000 lej értékű sürgősségi alapot is, amelyet a megyei vészhelyzeti bizottság rendelkezései alapján lehet felhasználni, ha szükséges lesz különleges helyiségek kialakítása a koronavírus – COVID 19 fertőzéssel gyanúsított személyek karanténba helyezésére.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk