Bejelentést tett a Wizz Air a marosvásárhelyi járatok felfüggesztésével kapcsolatosan


Mindaddig nem repül a Wizz Air Marosvásárhelyre, ameddig a Transilvania légikötő kifutópályájának javítása befejeződik, tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében a fapados légitársaság.

A marosvásárhelyi állomáshelyű Airbus A320-as gép Kolozsváron marad, és ide érkeznek, illetve innen indulnak azok, akik Budapestre vagy más célállomásra szándékoznak utazni. 2017. január 8-áig a megszokott órarend szerint szállnak fel a gépek, de Marosvásárhely helyett Kolozsvárról. Január 9-étől kezdve viszont az indulási időpontokat összehangolják a kolozsvári járatokéval, hogy elkerüljék az egymásra tevődéseket.

A következő két hétben a Wizz Air biztosítja az utasok Marosvásárhelyről Kolozsvárra, illetve onnan ide szállítását, az autóbuszok menetrendjét a társaság honlapján lehet megtekinteni. Egyéni módon is meg lehet oldani az utazást, ebben az esetben megtérítik az „elfogadható mértékű“ útiköltséget, amennyiben erre igénylést fogalmaznak meg a wizzair.com/ro-RO/Claims internetes címen.

A társaság kommunikációs igazgatója, Tamara Vallois reményét fejezte ki, hogy olyan kifutópályája lesz a Transilvania repülőtérnek, amely hosszú ideig hasznot hoz majd a régiónak, egyben értésre adta, hogy a Wizz Air gépei mindaddig nem szállnak le itt, ameddig a minőségi paraméterek tekintetében a létesítmény nem felel meg a követelményeknek. Ebben az évben már biztosan nem repülnek Marosvásárhelyre, derült még ki a közleményből.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk