Bernády-iskolanévtábla: immár ténylegesen magyar nyelvű, helyesírási hibáktól mentes


Marosvásárhelyen felkerült a ténylegesen magyar nyelvű, helyesírási hibáktól mentes névtábla a volt 2-es iskola épületének homlokzatára.

Emlékezetes módon a homlokzati táblákat a hivatal augusztus végén helyezte ki, anélkül, hogy bárkit is értesített volna ezek kihelyezésének konkrét időpontjáról. A szülői akciócsoport döbbenettel észlelte, hogy a magyar nyelvű táblán az információk félig románul, vagy román helyesírással írva szerepelnek.
Ezért írásos panasszal fordultak Marosvásárhely polgármesteréhez, kérve, hogy az iskolakezdésig javíttassa ki a homlokzati táblákat a jelenlegi törvények és előírások betartásával. A szülői akciócsoport több képviselője személyesen is felkereste Oșan Gabrielát, az oktatással foglalkozó igazgatóság vezetőjét, aki a tárgyalás végén ígéretet tett arra, hogy szeptember 16-ig kicserélik a hibás táblákat. Ez a hétvégén megtörtént. A szülői akciócsoport a Bernády névadásért a szeptember 16-ai évnyitó ünnepség alkalmából és a névadás tiszteletére Școala Gimnazială “Dr. Bernády György” – 2013 – Dr. Bernády György Általános Iskola feliratos, és az iskolaalapító portréjával díszített öntapadós matricával ajándékozza meg az iskola összes diákját, románokat, magyarokat egyaránt, adták hírül honlapjukon. A szülői akciócsoport kérésére kicserélték a korábban kihelyezett helytelen homlokzati táblákat

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk