Betört a medve egy élelmiszerüzletbe


Több ízben is medvéhez riasztották a csendőröket vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka Tusnádfürdőn. Az egyik medve behatolt egy üzletbe élelem után kutatva.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt 12 órában négy esetben volt szükség a csendőrök közbelépésére medve felbukkanása miatt.

Előbb egy hölgy jelezte a 112-es hívószámon, hogy egy anyamedve három boccsal betört az egyik helyi üzletbe. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, egy hegyi csendőr elkergette a nagyvadat, amely később visszatért, és ismét megkísérelt bejutni az üzletbe, de ezúttal is elkergették.

Nem sokkal ezután egy férfi szintén az egységes segélyhívószámon jelentette, hogy medvét látott a település központjában, később egy másik nő egy szemeteskonténernél látott egy medvét, az éjszaka pedig egy férfi jelezte, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt. Az állatokat mindegyik esetben visszakergették az erdőbe.

A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk