Busszal iskolába autó helyett


Marosvásárhelyen hétfőtől egyszerre két autóbusz indul a 10-es, 18-as, 19-es és 23-as vonalon, reggel fél 8 körül, az egyikkel kizárólag diákokat, illetve kísérő hozzátartozóikat szállítják, jelentették be csütörtökön a polgármesteri hivatalban.

A Városháza és a helyi tömegközlekedési vállalat kísérleti jelleggel állítja be a plusz egy járművet, amely megkülönböztető feliratot kap, és egy rendőr, valamint egy ellenőr is utazik majd rajta. A gyerekek ingyenesen vehetik igénybe a lehetőséget, esetleges kísérőjüknek viszont jegyet kell váltania, ha nincs bérlete az adott vonalra.

A kezdeményezés célja csökkenteni az iskolakezdéssel kialakuló dugókat. Azt remélik, hogy sok szülő az autóbuszt részesíti majd előnyben ahelyett, hogy autóval szállítsa gyerekét iskolába.

A 10-es és a 18-as busz 7 óra 20 perckor indul minden nap a végállomásról, a 10-es kb. 7.40-kor halad el a megyei kórháznál, a 18-as 7.50-kor, akárcsak a 19-es és a 23-as, amelyek 7.20-kor, illetve 7.25-kor indulnak a végállomásukról.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk