Civilek a Katolikus Iskoláért: Dorin Florea nem ment el a tanácsülésre, de Claudiu Maiorral üzent


Helyzetjelentés 3

A Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport tagjai részt vettek a marosvásárhelyi városi tanács rendkívüli ülésén. A tanácsülés egyetlenegy napirendi pontja nem kötődött közvetlenül a gyerekeink iskolájához, továbbá a polgármester hiányzott a gyűlésről. Claudiu Maior, a polgármester személyes tanácsadója a polgármester nevében elnézést kér annak távolléte miatt, és a Katolikus Iskolával kapcsolatosan a következőket nyilatkozta:

1. Hétfőn január 16-án, délelőtt 11 órakor iskolahálozat ügyben lesz egy fontos megbeszélés a polgármesteri hivatalban. A Polgármesteri Hivatal ugyan még nem készítette al az következő tanévre az iskolahálózati tervet, viszont hétfőn ezzel kapcsolatosan munkamegbeszélést szerveznek, amelyen jelen lesz Nadia Rata Főtanfelügyelő, Dorin Florea polgármester és Horatiu Lobont, az Iskolákért felelős igazgatóság vezetőhelyettese. Erre a megbeszélésre meghívták Csíki Zsoltot, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának vezetőjét is.

2. A Hivatal álláspontja szerint a marosvásárhelyi Katolikus Iskola működése törvényes (megjegyzés csoportunk részéről: ettől függetlenül, a hivatal hónapokig nem támogatta az iskola tanárainak bérének kifizetését, amely jelenleg is bizonytalan).

3. Jövő héten, kedden (január 17-én) Dorin Florea polgármester rendkívüli tanácsülést fog kezdeményezni, ennek napirendi pontja a marosvásárhelyi iskolahálózat megszavazása lesz. Reméli, hogy az iskola bekerül a városi iskolahálozatba.

4. A rendkívüli tanácsülésre, csütörtökön, január 19-én kerül majd sor.

Szívből reméljük, hogy a fenti megbeszélések sikeresek lesznek. Csoportunk tagjai figyelemmel követik majd az eseményeket.

Az ügyünk még nem került megoldásra, csoportunk megy tovább.

Aki még nem látta, Facebook-oldalunkon megtekinhetők a csendes tüntetésünkről készült videók.

közlemény

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk