Döntés: további 4 évig Peti András a marosvásárhelyi repülőtér vezetője


Négy olyan határozatot is elfogadott el a Maros megyei tanács a májusi, képviselőtestületi ülésen, amelyek a marosvásárhelyi repülőtér tevékenységéhez kapcsolódnak – tájékoztatta lapunkat a megyei önkormányzat sajtóirodája. Fotó: Mures Stiri

Döntöttek arról, hogy 200.000 lejjel kiegészítik a repülőtér költségvetését, hogy a repülőtér fedezni tudja koronavírus-járvány megelőzést célzó biztonsági intézkedések költségeit. Ennek részeként 150.000 lejt különítettek el védőfelszerelés biztosítására a személyzet számára, valamint fertőtlenítőszerek vásárlására. Emellett további 50.000 lejt kapott a repülőtér egy 300 négyzetméteres sátor bérlésére. Ezt a sátrat az utasterminál bejáratánál állították fel. Az utasok ebben a sátorban kell hogy kitöltsék a saját felelősségű nyilatkozatokat arról, hogy honnan érkeztek, és hogy házi elkülönítésbe vagy intézményi karanténba vonulnak-e.

A repülőtérhez kapcsolódó többi határozat két ügyvezető igazgató mandátumának a megújítására vonatkozik, valamint egy ideiglenes adminisztrátor kinevezésére, illetve a tanácsosok jóváhagyták az eljárás elindítását annak érdekébe, hogy a repülőtér vezetőtanácsában megüresedett két, nem ügyvezető-igazgatói állást betöltsék.

A megyei tanácsosok mai döntése alapján újabb

négy éves mandátumot kapott a repülőtér vezetőtanácsában Peti András, az igazgatótanács elnöke, és Popa Daniel Marius, az igazgatótanács alelnöke.

Megbízatásukat 2024. május 31-éig hosszabbították meg.

„Tekintettel arra, hogy a repülőtér ügyvezető igazgatói teljesítették a célokat, amelyeket a megyei tanáccsal kötött szerződésükben megfogalmaztak, a mai tanácsülésen újabb négy éves megbízatást kaptak. Az elmúlt négy évben, amióta átvettem a megyei tanács vezetését, fontos lépéseket tettünk a marosvásárhelyi repülőtér fejlesztéséért. Az elnöki mandátum átvételekor

a repülőtér kifutópályája olyan rossz állapotban volt, hogy veszélyt jelentett az utasok számára.

Kevesebb mint 2 év alatt sikerült felújítani a kifutópályát, amely korábban 50 évig nem esett át hasonló felújításon. Jelenleg készen áll a repülőtér további fejlesztéséhez szükséges összes dokumentum, múlt hónapban hagytuk jóvá a kifutópálya meghosszabbítását, az utasterminál és a repülőgép parkoló bővítésére vonatkozó beruházásokat” – hangsúlyozta a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk