Elaltatták a Kovászna megyében elgázolt medvét


Elaltatták azt a medvét, amelyet elgázolt egy autó kedden reggel Kovászna megyében. A sérült nagyvadat egy Brassó megyei rezervátumba szállították a baleset után, az orvosok azonban nem tudták megmenteni az életét.

A medvét a Kézdivásárhely és Brassó közötti 11-es országúton ütötte el egy autó. Az állat súlyos sérüléseket szenvedett, mindössze 200 métert sikerült még megtennie, majd egy állatorvos elkábította és a Brassó megyei medverezervátumba szállították. A Millió Barát Egyesület orvosa a megyei állategészségügyi igazgatóság illetékes állatorvosával együtt kivizsgálta az állatot és megállapították, hogy mindkét első lába eltörött és belső vérzése van, ezért az elaltatása mellett döntöttek, hogy véget vessenek szenvedésének.

A szakemberek szerint a medve körülbelül három és fél éves volt.

“A Millió Barát Egyesület azt javasolja minden gépkocsivezetőnek, hogy legyenek nagyon figyelmesek ebben az időszakban, mert a klímaváltozások miatt a medvék még nem kezdték el a hibernálást, és kijönnek az erdőből élelem után kutatva” – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán az egyesület.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk