Eldőlt, mikortól repülhetünk újra Marosvásárhelyről


Aláírták a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér kifutópályának és végbiztonsági területének teljes körű javítására vonatkozó, több mint 53 millió lej értékű szerződést. A felújítási munkálatokat szavatoló szerződést Péter Ferenc megyei tanácselnök és a PORR Construct Kft. adminisztrátora, Klaus Belckenwegner írta alá, közel tíz hónappal a járatok felfüggesztése után.

A munkálatok kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást a PORR Construct Kft. és a Geiger Transilvania Kft. által alkotott társulás nyerte el a. A beruházás összértéke, az általuk benyújtott ajánlat alapján, 53.535.999,28 lej ÁFA-val együtt.

A műszaki dokumentumok alapján, a felújítás keretében a következő munkálatokat kell elvégezni: a kifutópálya felújítása, a forgalmi előtér (repülőtér parkolók) felújítása, az összekötő út helyreállítása és összekapcsolása a kifutópályával, a kiszolgáló utak felújítása, a mozgási területeken található útburkolati jelek felújítása, új esővíz-levezető, szennyvízhálózat és szennyvíztisztító rendszer kiépítése, szénhidrogén-szétválasztó berendezés, fényrendszer és elektromos vezetékek felújítása, földmunkálatok.

Mivel a közbeszerzési eljárás eredményeit egyetlen vállalkozás sem óvta meg, a szerződést aláírták. Ennek értelmében a munkálatok elvégzésére 108 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére attól a naptól kezdődően, hogy a megyei tanács kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet.

2016. november 17-én a Transilvania repülőtér vezetősége bejelentette, hogy az egyetlen diszkont légitársaság, amely rendszeresen indított járatokat a légikikötőből, úgy döntött: ideiglenesen a kolozsvári reptérről fogja indítani járatait. A későbbiekben arról döntöttek, hogy a felújítási munkálatok elvégzéséig nem térnek vissza Marosvásárhelyre.

A Maros megyei tanács vezetősége kedden hangsúlyozta, már több légitársaság is jelezte, érdekelt lenne járatokat indítani a Transilvania légikikötőből.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk!