Észak-erdélyi autópálya: meghirdették a tendert


Meghirdették a versenytárgyalást az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakasza munkálatainak befejezésére – jelentette be kedd reggel a közösségi oldalán a közlekedési miniszter.

Cătălin Drulă emlékeztetett, a 15 kilométeres útnak 12 hónap alatt kellett volna megépülnie, a 2015-ben aláírt egyezmény alapján. A munkálatokat a Straco Grup Kft., a Total Road Kft. és a Specialist Consulting Kft. alkotta konzorciumra bízták. Az építkezés 2016-ban kezdődött el, mostanáig azonban csak a 40 százalékát sikerült véglegesíteni, a kivitelező ugyanis időközben fizetésképtelenné vált.

A miniszter felidézte: mivel idén öt hónap alatt csak 1 százaléknyit haladtak a munkálatok, a közúti infrastruktúráért felelős országos társaságnak (CNAIR) nem volt más választása, mint felmondani a szerződést. Tavasszal a bíróság felfüggesztette az egyezmény felmondását, ám júliusban elfogadta a hitelezőknek azt a kérését, hogy induljon csődeljárás a vállalkozás ellen. Ezzel a CNAIR döntése jogerőssé vált, és ki lehetett hirdetni egy új versenytárgyalást a sztrádaszakasz munkálatainak befejezésére.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk