Fellélegezhetünk, kilőtték a medvét


Képünk illusztráció.

Péntek reggel kilőtték azt a medvét, amelyik hétfő este megölt egy tehenet a Gyergyóújfaluhoz tartozó Libán egyik gazdaságában – tájékoztatta az AGERPRES-t a község polgármestere.

Egyed József elmondta, hogy a hétfői eset után az agresszíven viselkedő nagyvad többször is visszatért a településre, és mindannyiszor nehezen sikerült elkergetni, ezért a község vezetőiből, csendőrökből, vadászokból és az állatorvosból álló bizottság péntek reggel a kilövéséről döntött.

A polgármester szerint az elhúzódó télies időjárás miatt medvék nehezen találnak élelmet, és agresszívekké válnak, ha az emberek megakadályozzák a táplálékhoz jutásukat. Emlékeztetett arra, hogy tavaly is ki kellett lőni egy Libánban visszatérő módon garázdálkodó nagyvadat.

Az elmúlt napokban nőtt a lakott területekre behatoló medvék száma Hargita megyében. A múlt hét végén egy élelmet kereső nagyvad 42 juhot pusztított el egy nakadácsi gazdaságban.

A Hargita megyei csendőrséget az év elejétől 29-szer riasztották medvék jelenléte miatt, tízszer többször, mint a múlt év azonos időszakában.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk