Fontos változást jelentett be a Wizz Air


Ingyenessé teszi a nagyméretű kézipoggyászt is a magyar kötődésű Wizz Air a járatain, de a fedélzetre csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetik fel biztosan a csomagot – mondta Váradi József vezérigazgató az MTI-nek szerdán.

Így a téli menetrend életbe lépésével, október 29-től már nem csak a kis, de a nagyméretű kézipoggyászért sem kell majd fizetni.

Az intézkedés bevezetése mindazonáltal még nem jelenti azt, hogy minden utas kézipoggyásza a kabinban utazhat majd. Előfordulhat ugyanis, a repülőgép telítettségétől függően, hogy néhány kézipoggyászt a repülőgép alsó csomagtárolójában helyeznek el.

Váradi József a légitársaság éves pénzügyi jelentésével kapcsolatos korábbi sajtótájékoztatón már jelezte, hogy csökkent a poggyászdíjakból származó kiegészítő árbevétel, ezt megerősítve közölte: az elmúlt három évben folyamatosan estek a poggyászdíjból származó bevételek. Az első negyedévben utasonként 28,8 euró kiegészítő árbevételt szedtek be, ebből már csak 9,5 euró volt a poggyászdíj, egy évvel ezelőtt pedig még 10,2 euró volt ez az összeg.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk