Hírt kaptunk a Wizz Air marosvásárhelyi járatainak lehetséges újraindításáról!


A marosvásárhelyi Wizz Air járatok újraindításáról tárgyalt a légitársasággal a Maros Megyei Tanács, adta hírül közleményében a Maros Megyei Tanács Sajtóirodája. Ezt olvashatják az alábbiakban.

A Maros Megyei Tanács számára a 2017-es év egyik fő célkitűzése, hogy újra megnyissa a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőteret. Az önkormányzat folyamatosan dolgozik azon, hogy a repülőtér ismét működőképes legyen. Ennek érdekében az egyik legfontosabb teendő a kifutópálya felújítása, és ez irányba már több lépést is tett az önkormányzat, illetve ezzel párhuzamosan a megyei tanács elkezdett tárgyalni a légitársaságokkal is, hogy a munkálatok befejezése után újra indítsanak repülőjáratokat Marosvásárhelyről.

A megyei tanács elsőként a Wizz Airrel tárgyalt, hiszen a légitársaság több mint 10 éve a partnerünk és szeretnénk folytatni az eddigi jó együttműködést. A múlt heti találkozón a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc részletesen tájékoztatta a Wizz Air képviselőjét a Transilvania repülőtér jelenlegi gazdasági és jogi helyzetéről, és bemutatta a kifutópálya felújítási tervét is. A megbeszélésen a Wizz Air képviselője ismertette a légitársaság jövőbeni terveit, és biztosította a megyei tanácsot arról, hogy amennyiben év végéig befejeződik a kifutópálya újjáépítése, a Wizz Air újra indít majd járatokat Marosvásárhelyről.

„A Maros Megyei Tanács a továbbiakban is tartja a kapcsolatot a légitársasággal és bízunk benne, hogy az év vége előtt sikerül megnyitnunk a repülőteret, és újra fogadhatjuk a Wizz Air járatait is” – nyilatkozta a találkozó után Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A marosvásárhelyi nemzetközi repülőtér kifutópályájának felújítása az előzetes számítások szerint 77 millió lejbe kerül. Az érvényben levő Országos Szállítási Mesterterv alapján Maros megyének 2021-ig nincs lehetősége uniós alapokat lehívni a reptér fejlesztésére, ezért a Maros Megyei Tanács önerőből, hitel felvételével fogja megvalósítani a beruházást.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk