Hóvihar: 3 autót megrongált egy kidőlt fa Marosvásárhelyen – 2000 fogyasztó áram nélkül Maros megyében


Képünk illusztráció


Több mint 2000 Maros megyei háztartás áram nélkül maradt a hóvihar miatt, Marosvásárhelyen fákat döntött ki a szél, három autóban téve kárt. A megye 170 kilométernyi megyeiút-szakaszára nincs még hóeltakarításra és téli útkarbantartásra vonatkozó szerződés.

A Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőség (ISU) sajtószóvivője, Cristian Virag vasárnap az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, hogy a hóvihar miatt Dicsőszentmárton és Gyulakuta között megrongálódott és működésképtelenné vált 4 transzformátor-állomás, amelyek 1.176 háztartást szolgálnak ki. Emellett Vámosgálfalván, Haranglábon és Szászbogácson is áram nélkül maradt 825 fogyasztó.

A szóvivő szerint a megyeszékhelyen két fát kidöntött a szél. Az egyik fa parkoló járművekre dőlt, hármat közülük megrongált.

A Maros Megyei Tanács felhívta a lakosság és elsősorban a gépkocsivezetők figyelmét, hogy több megyeiút-szakaszra még nem kötöttek hóeltakarításra és téli útkarbantartásra vonatkozó szerződést. Ezek összesen 170 km-t tesznek ki a 800 km-es megyeiút-hálózatból. Ide tartoznak a Marosszentkirály környéki megyei utak, a Nyárádtő-Ákosfalva-Székelytompa közötti 151 D jelzésű megyei út, illetve a Segesvár térségéhez tartozó megyei útszakaszok. A megyei tanács szerint a késést az okozza, hogy a közbeszerzési eljárás során egyetlen ajánlat sem érkezett ezek téli karbantartására.


Olvasd el ezt is! Balesetek Marosvásárhelyen a hó miatt – áll a forgalom a balavásári dombon


A Maros Megyei Tanács alelnöke, Ovidiu Dancu vasárnap reggel úgy nyilatkozott, eleddig nem jeleztek problémákat ezekkel a szakaszokkal kapcsolatban, de amennyiben fennakadások lesznek, megoldják a helyzetet.

“Pénteken újrakezdődött a közbeszerzési eljárás ezekre a szakaszokra. (…) A Maros Megyei Tanács értesítette a helyzetről a Maros Megyei Rendőrfelügyelőség közlekedésrendészeti főosztályát és a Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőséget, illetve a polgármesteri hivatalokat. Ezúton felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedjenek óvatosan, az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel” – áll a Maros Megyei Tanács vasárnap kiadott közleményében.

A marosvásárhelyi polgármester tanácsosa, Claudiu Maior szerint a megyeszékhelyen három hókotró tisztítja az utakat, és amennyiben kitart a havazás további négy hóeltakarító járművet vetnek be.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk