Iskolakezdéshez szükséges adatok Maros megyéből


Ismertté váltak a tanévkezdéshez szükséges járványügyi adatok.

Az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétette a koronavírus-fertőzéses esetek településenkénti statisztikáit. Ezek alapján döntik el az iskolák, hogy milyen formában kezdik el egy hét múlva a diákok a tanévet. A dokumentum az utolsó két hét (szeptember 6-val bezárólag) alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések ezer lakosra jutó teljes számát közli településenként.

Ha a mutató egy alatt van, megnyitnak az iskolák; ha egy és három között, akkor csak az elemisek és a végzősök vehetnek részt személyesen a tanórákon, a többiek 1-2 hetes rotációval online oktatásban részesülnek; ha 3 felett van, akkor az illető településen bezárnak (vagy ki sem nyitnak) az iskolák, és online kezdik a tanévet.

Marosvásárhelyen 0.63-as, Szászrégenben 0.19-es, Segesváron 0.3-es, Dicsőszentmártonban 0.21-es az ezer lakosra jutó koronavírus-fertőzések száma. Nyárádszeredában, Erdőszentgyörgyön, Nagysármáson és Szovátán 0, Nyárádtőn 0.52.

Az iskolákat hétfőn tájékoztatták a megyei egészségügyi igazgatóságok arról, hogy az adott település járványadatai milyen tanévkezdést tesznek lehetővé. Ezt figyelembe véve a tanintézményeknek csütörtökig közölniük kell a szülőkkel, hogy szeptember 14-étől milyen formában kezdődik a tanítás. Addig az óvodákkal kapcsolatosan is döntés kell hogy szülessen.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk