Január 28-ától lehet a nyári vándortáborokba jelentkezni


Az idén január 28-ától jelentkezhetnek online az iskolák, egyesületek az erdei, a vízi és a bringás egyhetes nyári vándortáborokba – jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pénteken, sajtótájékoztatón Budapesten. Hangsúlyozta, érdemes minél előbb jelentkezni, mert várhatóan gyorsan betelnek a meghirdetett időpontok.

Elmondta, a korábbi években tapasztalt jelentős érdeklődés miatt az idén újabb útvonalakkal bővül a természet szépségei megismerésének a lehetősége, arra számítanak, hogy a táborozók száma meghaladja majd a 10 ezret. A részvételi díj gyerekenként 25 ezer forint, ami tartalmazza a szállást, az étkezést, a programokat, de nincs benne a táborba utazás költsége.

A magyar kormány a vándortáborokat 600 millió forinttal támogatja, ami tartalmazza egyebek közt a felszerelések biztosítását, a szálláshelyek kiépítését, a tanárok, bázisgondnokok juttatását – ismertette a kormánybiztos.

Révész Máriusz kiemelte, a táborokban az idén is hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemlélet erősítésére.

Tavaly a vándortáborokban 7 ezren vettek részt, a vendégéjszakák száma meghaladta a 40 ezret, eddig 1400 pedagógus végezte el az akkreditált vándortábor-vezető képzést, számuk az újabb tanfolyamokkal folyamatosan emelkedik – mondta a kormánybiztos.

Révész Máriusz kitért arra, hogy az idén változásokat vezettek be a jelentkezési feltételekben a korábbi évekhez képest. Az idén legalább 15 fős lehet egy csoport, a táborozás díjából 150 ezer forint előleget a jelentkezéstől számítva 30 napon belül be kell fizetni, ha ez nem történik meg, akkor újra meghirdetik a helyeket. A vándortáborokhoz kötődően ebben az évben fotó és novella pályázatot hirdetnek meg a résztvevőknek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vándortáborokban 10-18 év közötti iskolások vehetnek részt. A csoportok létszáma a vízi vándortáborban 15-36, a bringás vándortáborban 15-23, az erdei vándortáborokban 15-40 lehet.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk